top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTomáš Grosser

Den 7: Franta letěl do vody a orientační běh

Původně to měl být všední den. Ale hned po snídani Franta letěl do vody a den vyvrcholil orientačním během, který se pro některé účastníky změnil spíš v běh dezorientační.

Franta Čáha je lektorem prostřední skupiny. A ke své velké smůle slavil dneska narozeniny. A protože i občasný čtenář už dávno pochopil, že tohle je soustředění pro drsné kluky a ještě drsnější dívky – oslava byla jasná: Franta byl hned po snídani ke svému překvapení hozen oblečen do bazénu. Zkrátka – když máte během soustředění narozeniny, je prozíravější zůstat doma a raději nejezdit. Nutno dodat, že Franta pak po celý den dostával od dětí dárečky.

K výuce toho není moc co dodat. Dnes byl poslední den lekcí. Odpoledne proběhlo spartan go, které je v podstatě kombinací týmového hraní go, běhání a hry na babu.

Večer pak byl na programu tradiční orientační běh. Každá škola do něj nominovala dvě dvojice nebo trojice. Ty si nejprve musely obkreslit mapu a následně oběhnout devět kontrolních stanovišť. Na každém musely vyřešit úlohu go a zodpovědět vědomostní otázku. Za každou chybu jim byly připočteny dvě trestné minuty.

Největším favoritem byl obhájce vítězství z předchozích dvou soustředění Jakub Kolář. Ale nakonec se musel sklonit před dvojicí Shutago – Akisute alias Tadeáš Grosser a Eliška Wälzerová, kteří jsou oba z Karlovarského kraje, tudíž zdejší terén jim není cizí.

Zítra je poslední den. Po snídani nás čeká týmové relay go a poté již vyhlášení celotáborové soutěže a odjezd domů.

153 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page