top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTomáš Grosser

Den 6: Malování dóz a všestrannostní soutěž

Čtvrtek byl vyhrazen umění a také všestrannostní soutěži. Nejprve se však ale ještě na chvíli vraťme ke včerejšku.

Jak jsme už psali, během středční Expedice Fudži 2022 musely děti sbírat partie starých mistrů. Přesněji jejich části. Večer si je slepily dohromady. A protože shodou náhod v chatě Lesanka zrovna nocoval slavný sběratel partií starých mistrů, obchodník Mistr Zu, rovnou se je pokusily zpeněžit. Vtip byl v tom, že děti nevěděly, kolik je Mistr Zu ochotný za partie zaplatit. Záleželo tedy jen na jejich vyjednávacích schopnostech. Nakonec jednotlivé školy prodaly všechny tři partie za tyto částky:

  • Modří 23 stříbrných

  • Zelení 12 stříbrných

  • Žlutí 16, ale 3 z toho museli odevzdat jako provizi asistentovi Mistra Zu, že je k němu dovedl.

Až dnes se děti dověděly, že Mistr Zu byl ochotný za partie zaplatit až 30 stříbrných.

Ale k dnešku: Výuka probíhala jako obvykle, tzn. že se během dopoledního i odpoledního bloku trénovalo ostošest.

Protože včerejšek byl fyzicky náročný, patřilo odpoledne umění. Děti si mohly namalovat vlastní dřevěnou dózu na kameny. Výtvory si můžete prohlédnout ve fotogalerii. A možná se s nimi setkáte i naživo na turnajích, poněvadž taková vlastnoručně namalovaná dóza logicky zvyšuje goistické schopnosti o mnoho tříd.

(Krátká vsuvka pro rodiče: Dle googlu akrylové barvy z oblečení odstraníte tak, že skvrnu zakapete alkoholem, necháte proschnout a pak vyperete v ruce pod tekoucí vodou a posléze ještě v pračce. Ale neručíme za to.)

Po večeři pak proběhla všestrannostní soutěž v goistických i negoistických disciplínách. Školy soutěžily například v pamatovávání si pozice na desce, v hraní proti silnému soupeři, který měl ale zavázané oči, v ochození se svázanými nohami atd. Soutěž nakonec skončila remízou modrého a žlutého týmu, protože obě dokončily úkoly v podstatě stejně. Ale poněvadž byly každá na jiném stanovišti, nebylo možné o vítězi úplně přesně rozhodnout.

A jelikož v goistickém prostředí převládají fanouškové Slávie, asi je jasné, co nemalá část účastníků soustředění dělala večer...

143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page