top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTomáš Grosser

Den 5: Expedice Fudži 2022 a Ladislav Špaček na go

Dnes byl na soustředění "volný" den. Uvozovky jsou však na místě. Dopoledne byla podniknuta expedice na nevyšší japonskou horu Fudži. A odpoledne přijel známý propagátor etikety Ladislav Špaček, aby děti seznámil se slušným chováním při go.

Pro ty, co nejsou úplně jazykově zdatní, nejprve uveďme, že Fudži znamená v překladu Plešivec. A cílem expedice bylo navštívit tamní trh s partiemi starých mistrů. Partie se děti snažily cestou najít, v čemž vynikali zvláště ti nejmenší.

Dobré bylo, že na hoře Fudži – což není moc známé – stojí lanové centrum. Takže o zábavu bylo postaráno, jak ostatně nejlépe dokládají fotografie. Dohromady děti během expedice ušly kolem 10 km.

Po návratu byl na programu kurz slušného chování při go. Ten vedl největší odborník na etiketu go v České republice Ladislav Špaček. Dva nejmenovaní dobrovolníci hráli partii a děti říkaly, co dělají špatně. Tolik chyb proti bontónu ještě asi nikdy nikdo nikde neviděl.

Po večeři pak proběhl turnaj v přehazování balonků napuštěných vodou přes síť pomocí prostěradel. V něm tentokrát uspěla zelená škola San-biki no kitsune no mure.

184 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page