top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTomáš Grosser

Den 4: Sumó a bludišťáci

Japonska jsme se přidrželi také dneska. Na programu bylo tradiční japonské bojové umění sumó. A také neméně tradiční hledání bludišťáků.

K dopolední ani k odpolední výuce toho není moc co napsat. Probíhala zcela standardně. O to akčnější to bylo po ní. Na děti čekalo sumó. Stejně jako ve skutečnosti byli zápasníci podle své předpokládané výkonnosti rozdělení do divizí, v našem případě po třech. Vítěz divize vždy postoupil do divize vyšší a utkal se s papírově silnějšími borci. Dovoleno bylo pouze vytlačování. A po nutných obřadech, které jste možná viděli v televizi – jako dělání bublin z mýdlové vody – se mohlo začít.

Boje to byly tvrdé a nesmlouvavé, bylo i pár šrámů. A nakonec přinesly tyto vítěze:


5. divize – Juraj Král (žlutá)

4. divize – Bártík Dach (zelená)

3. divize – Eliška Wälzerová (modrá)

2. divize – Vavřinec Kubíček (zelená)

1. divize – Ládík Kořan (modrá) a Matúš Matis (zelená)

Super-divize – Ondrej Král


Za vyzdvihnutí stojí především výkon Elišky Wälzerové, která nejenže porazila všechny své mužské konkurenty ve 3. divizi, ale zároveň těsně skončila druhá ve 2. divizi, čímž zcela přepsala dějiny sumó.

Rodiče, kteří možná nyní vraští svá čela, nechť alespoň uklidní, že táborové sumó mělo ještě jeden důležitý psychologicko-fyzický význam – a sice že se všechny děti v půlce soustředění umyly.

Po večeři došlo i na tradiční hledání bludišťáků. To je věc, kterou pravidelným čtenářům reportů z letních juniorských soustředění není potřeba zvlášť představovat. Dalo to trochu zabrat, ale nakonec i tento úkol všechny tři školy splnily.


PS: Včera večer se konal ještě mezistátní famfrpálový turnaj Česká republika v. Slovensko. Po tuhém boji vyhráli domácí. Fotky jsou také v galerii.

152 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page